Krigen i Ukraine har gjort livet vanskeligt for oppositionspolitikere i Rusland og Belarus. Undertrykkelsen bliver stadigt hårdere, og for mange er der ikke andre valgmuligheder end fængsel eller et liv i eksil. Men hvordan skal vi egentlig forholde os til disse oppositionspolitikere? Hvem er de, og hvad står de for? Og kan vi i Vesten samarbejde med dem om at skabe positive forandringer?
Det er nogle af spørgsmålene i denne episode af Krigskunst Podcast, hvor vi har besøg af Katrine Stevnhøj. Hun er forsker ved Københavns Universitet, hvor hun undersøger russiske og belarusiske oppositionsgrupper.
Gæst: Katrine Stevnhøj, PhD-stipendiat ved Københavns Universitet
Værter: Kasper Wester, journalist på OLFI, og militæranalytiker Anders Puck Nielsen
Episode: 035
Alle deltagere udtaler sig som privatpersoner og ikke på vegne af nogen myndigheder eller institutioner som de måtte have en tilknytning til.
Musik: Soviet March af Shane Ivers – https://www.silvermansound.com
Podcast: Afspil i nyt vindue | Download (Varighed: 49:30 — 68.1MB) | Indsæt
Henrik skriver
Jeg manglede lidt mere viden om imigranterne stadig er pro rus, og dermed Putin, selv om de er flygtet og nu samarbejder med de forskellige landes respektive myndigheder spicifikt med intel ang den russiske regering.eller de bare som Katrine nævner er politiske flygtninge og nu holder lav profil og bare lever videre uden at forsøge at styrte regeringen.
Anders Puck Nielsen skriver
Det er meget forskelligt. De er flygtet fordi de er mod regimet, og de arbejder for at komme af med Putin. Men de er også stadig russere som ønsker det bedste for deres land. Det er det dilemma som jeg også forsøger at spørge Katrine ind til undervejs.